donderdag 25 juni 2009

KAT-EN MUIS


Het einde van het schooljaar was in zicht, dus was er gezellig een klassenbarbeque met onze klas. Waar de barbeque was, hebben ze een kat, die later op de avond een muis gevangen had, daar heb ik foto's van gemaakt. Alleen niet met mijn eigen camera, maar de camera van mijn mentor. Hij heeft een Canon EOS 400D en de Sigma 18-200mm.

dinsdag 23 juni 2009

BLOEMEN


Vandaag in het laatste licht nog even op zoek geweest naar iets wat mooi is voor een foto. Ik kwam veel tegen, maar deze kwam er als beste uit!

dinsdag 16 juni 2009

HERBERTUSBOSSEN







Vandaag in het laatste licht nog naar de Herbertusbossen geweest. Er waren mooie paddenstoelen (tonderzwam) en overal prachtige bomen. En op een stuk met veel blaadjes zaten veel vliegen. Daar kon ik een leuke foto van maken. Er zaten ook veel muggen, dus lang stilzitten was moeilijk!

maandag 15 juni 2009

''FLOATER''


Vandaag nog even terug gegaan naar de scholeksters met de hoop dat de jongen zich lieten zien. Beiden jongen kwamen even uit het hoge gras waarvan eentje redelijk dichtbij. Beide ouders lieten zich ook zien. Jonge scholekster worden ook wel ''floaters'' genoemd.

LIEVEHEERSBEESTJE


Ik was bezig met klaprozen fotograferen, toen ik ineens een lieveheestbeestje zag. De zon ging al onder dus in het tegenlicht een foto gemaakt van het lieveheersbeestje.

zaterdag 13 juni 2009

ZANGLIJSTER


Vandaag was ik weer in de Peel. Voor mij op het pad ging een zanglijster zitten, die steeds dichterbij kwam...

DODAARS


Vandaag in de Groote Peel zaten veel dodaarsjes, ik zag er zelfs een met jongen!
Enkele keren kwamen ze dichtbij.

SCHOLEKSTERS




Ik fietste gisterenavond naar huis, en toen zag ik in een wei dat de scholeksters daar 2 jongen hadden gekregen! Vanmorgen dus vroeg op in de hoop ze op de foto te kunnen zetten. Helaas heb ik ze niet meer gezien... Volgende keer beter! Wel heb ik een van de ouders gezien.

WATERHOENTJES


Vanmorgen, bij de scholeksters, in een slootje, jonge waterhoentjes. Er zater en 4 waarvan ik er twee op de foto heb gezet. Een lager standpunt kon helaas niet...

zondag 7 juni 2009

BLIKSEM


Ik was net thuis van de kermis, het begon te regenen, dus ik was net op tijd thuis. Daarna begon de donder en bliksem, ik lag net in bed dus weer eruit, mijn fotocamera in de aanslag en naar de zolder. Daar stond ik ongeveer een half uur met uiteindelijk 2 goede bliksemfoto's met een als uitschieter.

zaterdag 6 juni 2009

TIENGEMETEN


We gingen vandaag met de vogelwerkgroep naar het natuureiland Tiengemeten waar we een gids hadden en een grote wandeling gingen doen. We zagen een heleboel Bruine Kiekedieven waar ik een foto van heb gemaakt. Een kiekedief in z'n landschap.

woensdag 3 juni 2009

WATERDRUPPELS


Het was niet zo'n goed weer, dus aan de computer. Op internet kwam ik een filmpje tegen over hoe je goed waterdruppels kan fotograferen. Ik had het al eens vaker gedaan, maar jammer genoeg zonder goed resultaat. Maar dit keer was het anders!