zondag 23 mei 2010

STEENUIL











Samen met Han Meeuwsen ging ik de steenuil fotograferen. Hij had het daar vaker gedaan. Ik heb ongeveer 1uur in een schuilhutje gezeten. En eventjes de kans gehad voor een stuk of 40 foto's, maar wel gelukt! Heel leuk om de steenuil op ongeveer 4meter te zien!

zondag 16 mei 2010

GEOORDE FUTEN













Hieronder zag de fuut vliegjes boven het water waar
hij/zij achteraan ging.




De lengte van een geoorde fuut is tussen de 28 en 34cm.






















Nou zijn de kleuren nog mooi, tot de winter. Dan zien ze
er heel anders uit!












Samen met Han Meeuwsen en zijn zoon Rik gingen we naar een plas waar veel geoorde futen zitten, deze komen daar dichtbij, wat fijn is want het zijn kleine vogeltjes! Elke keer als we dachten dat er een fuut aankwam gingen we plat op de grond liggen wachten aan de kant totdat een fuutje kwam. Helaas was het weer niet ideaal, veel wind en geen zon... Toch heb ik verschillende plaatjes kunnen maken. Hierna gingen we nog even naar de Groote Peel waar ik een grutto en roodborsttapuit op de foto kon zetten.

zaterdag 8 mei 2010

BELGIË
















Hier dan de foto's van België. We moesten eerst een korte klim maken. We kwamen boven en zagen een groot veld met bloemen en bomen, waar de vlinders zaten. Hierboven de foto's.

FRANKRIJK











Samen met Jo Hermans en nog drie andere mensen ging ik een dagje naar Noord-Frankrijk en België. In Frankrijk gingen we zoeken naar de tweevleklibel, die ik en Jo niet hebben gezien, de andere drie wel. Ondanks dat heb ik toch verschillende foto's gemaakt. Daarna gingen we naar België voor vlinders, die foto's zie je in het volgende bericht.

zondag 2 mei 2010

OOIEVAAR

Vlak bij ons wonen mensen met een hond, en die moet uitgelaten worden. Deze mevrouw kwam met het hondje naar ons toe en vertelde dat er twee ooievaars in een weiland zaten vlak bij ons. Dus ging ik er heel vlug met m'n camera naartoe, en daar zaten ze nog. Eerst daar wat foto's gemaakt, al was het nogal ver. Toen heb ik iemand van de vogelwerkgroep gebeld en hij kwam kijken. Maar de ooievaars vlogen weg. Hij kwam mij toen ophalen en ik ging bij hem in de auto want hij wist waar de ooievaars zaten. Heel mooi boven op een kale tak zat er een waar ik mooi foto's van kon maken. Waarschijnlijk hebben ze daar overnacht.