maandag 26 juli 2010

NOORWEGEN 5
















We zijn aangekomen op het eiland Runde, dat bekend staat om het grote aantal zeevogels (o.a. jan van genten, alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen, noordse stormvogels en vooral papegaaiduikers). Maar we zijn wat laat in het seizoen en dus hebben we alleen de jan van genten, alken en papegaaiduikers gezien, maar dat is ook mooi! 's Avond komen de papegaaiduikers aan land om een slaapplek te zoeken voor de nacht, dus dan is het heel druk op de rotsen. Hieronder foto's van de papegaaiduikers, jan van genten en grote jagers die we ook verschillende hebben gezien.

zondag 25 juli 2010

NOORWEGEN 4







Een dag na de muskusossen gingen we op zoek naar rendieren. Na een klim van 300m hoogteverschil waren we boven en ging het weer gelijk op. We liepen fout maar we hadden wel rendieren gezien! Daarna zagen we twee parende vlinders.

zaterdag 24 juli 2010

NOORWEGEN 3







We gingen op zoek naar muskusossen, maar waren de verkeerde wandeling gelopen. Maar niet voor niks! Want er zaten morinelplevieren (op de foto een goudplevier). Daarna naar het goede stuk gegaan en toch muskusossen gezien, heel ver weg. Een dag later zijn we er naartoe gelopen maar konden ze niet vinden. En ineens zagen we ze! Langs een rivier. Prachtig! Op de terugweg zagen we nog een mooie vlinder, welke soort weet ik nog niet...

dinsdag 20 juli 2010

NOORWEGEN 2




In Noorwegen mag je overal overnachten, zolang je dat maar vanaf 1km van een camping doet.
Dus wij doen dat verschillende keren. Langs de weg staan bordjes dat er herten over kunnen steken, maar ook elanden! Na zo'n bordje gingen we een zijweggetje in om te overnachten, en jawel, een eland met twee jongen! Dat was echt heel mooi om te zien en te fotograferen!
Hieronder het resultaat.

maandag 19 juli 2010

NOORWEGEN 1


Tussendoor toch maar even foto's die ik tot nu toe heb gemaakt, een prachtige vakantie!
Onderweg naar Noorwegen heb ik dit in Zweden gefotografeerd, een witte kwikstaart en een bonte kraai.

maandag 12 juli 2010

VAKANTIE

Tussen 17 juli en 8 augustus hebben we vakantie, vandaar dat ik deze periode niks op mijn site zet en geen mails beantwoord, dit doe ik weer na 8 augustus. Fijne vakantie!

zaterdag 10 juli 2010

LIBEL

We gingen een dagje weg met het IVN, tijdens de pauze zag ik deze.