woensdag 27 februari 2013

SPRING FLOWERS


De eerste tekenen van de lente hebben zich al laten zien!
In Brabant lag ongeveer 10cm sneeuw, en hier in het Westland (waar ik stage loop) lag helemaal geen sneeuw. Tegen de avond zag ik een paar van deze leuke bloemetjes staan, bijna lente?!

zaterdag 16 februari 2013

WITTE BOLLETJES

Weer een ochtend lekker op het strand gelegen bij verschillende drieteenstrandlopers (Calidris alba) die druk bezig waren tussen allemaal schelpen. Alleen dit keer heb ik niet alleen gefotografeerd, maar ook gefilmd! Hiervoor gebruikte ik de Nikon D5100, weer eens wat anders wat ook leuk is!
Als je de link kopieërd in een nieuw tapblad kun je het filmpje kijken:
http://www.youtube.com/watch?v=qWXq5rG_AHU

maandag 11 februari 2013

ALIVE AND DEAD...




Lekker naar het strand om steltlopers te fotograferen, verschillende steenlopers, paarse strandlopers en twee exemplaren van de kanoet gezien. Aangezien ik de kanoet (Calidris canutus) nog niet op de foto had wilde ik deze, ook al vond ik er maar twee, graag op de foto! Hier dus een 'rustplaatje' van een kanoet op een steen.
Teruglopend naar de auto kon je in de verte een grijze bult zien die, hoe dichterbij, steeds meer op een vis ging lijken! Aangekomen bleek dit een bruinvis (Phocoena phocoena) te zijn... Deze was ongeveer een meter lang (jong exemplaar?) en naast alle sneeën en krassen had deze een hele grote snee in de keel tot op de ingewanden toe! Dus is denk dat dit arm dolfijntje slachtoffer is geworden van een visnet. Een erg triest gezicht, zo'n prachtig dier zie je liever gewoon in leven...