woensdag 30 oktober 2013

SMALL PORCELAIN HATS



De tijd van de paddenstoelen is al weer over zijn hoogtepunt heen, toch staan ze er nog volop. Dus ook ik ben op paddenstoelenjacht geweest. Ik vond in de bossen een grote tak die helemaal vol stond met porseleinzwammen (Oudemansiella mucida). Onder een van deze prachtige paddenstoelen zag ik een klein spinnetje, met dit beestje heb ik me een half uur bezig gehouden, toen leek zelfs voor mij de paddenstoel even heel groot! Ondertussen kwamen er verschillende mensen langs die allemaal wat anders zeggen over die rare mensen op de grond. ''Wat zijn die toch aan het doen?'' of ''Ooh wat mooi!'', ik heb zelfs even het woord biologen gehoord..!


zaterdag 19 oktober 2013

THE BIRDS OF THE COAST



Langzaam komen de trekvogels weer naar de Nederlandse kust om daar de winter door te brengen. Aan het strand van Hoek Van Holland vond ik een drieteenstrandlopertje (Calidris alba) en op de pier paarse strandlopers (Calidris maritima). De drieteenstrandloper is in high-key (hopelijk wordt de foto goed weergegeven...!).

woensdag 9 oktober 2013

FORGOTTEN, OLD PICTURE

Zo af en toe kijk ik mijn archief even door om oude foto's te bekijken, altijd leuk toch? En zo heel af en toe kom je er een tegen die je eigenlijk niet zo mooi vond, maar op dat moment tóch wel. Zo blijkt maar weer dat je niet zomaar beelden moet wissen! Zodoende kwam ik een kleine serie foto's tegen van de grauwe klauwier (Lanius collurio) die ik vorig jaar tijdens mijn stage in Zweden heb gemaakt. Ik heb de foto opnieuw bewerkt (donkerder, meer contrast en zwart wit), en nu ben ik wel tevreden met de foto! Vader grauwe klauwier met een van zijn kinderen...